http://www.one.org
ILYY(:
Saturday, June 10, 2006

6 Jun 2006
PEROMPAK LETAK PARANG DI LEHER BUDAK

Bayangkan ada sebilang parang di leher kamu. Saya akan berasa amat takut. Kejadian ini boleh dikatakan amat dahsyat. Seorang perompak telah meletakkan parang di leher seorang kanak-kanak yang berusi LIMA tahun sahaja. Saya tidak dapat menggambarkan situasi itu. Budak itu terselamat apabila neneknya memberi perompak itu rantai emasnya. Kejadian ini terjadi apabila mereka sedang bercuti di Johor Bahru. Ibubapa kanak-kanak itu tidak ada di sana kerana mereka sedang bekerja di Singapura.

2 perompak itu juga menendang dan mengetuk kepala kakak dan abang mangsa itu. Mereka mencuri barang kemas dan duit sebanyak $5000. Kejadian itu telah membat ketiga-tiga beradik itu serik unutk menziarahi nenek mereka di Malaysia lagi.

Pada pendapat saya, kawasan di tempat itu memanglah tidak selamat kerana itu bukanlah kali yang pertama sebuah perompakan terjadi. Dengan ini, saya harap nenek itu akan pindah di tempat lain atau di rumah anaknya sendiri untuk keselamatannya sendiri.

BAHASA MELAYU <33 ;

DIA :D
<3
Assalammualaikum.
Peace be upon you(:

HASLINDA
nur haslinda binte juwaini
sekolah menegah crescent
1g1 '05 2g1 '06
07sifar2sembilan2
sayang AISYAH
islam <3
gemar BERCAKAP(:
selalu AWAL
Image hosting by Photobucket

selamat datang(:

Selamat datang ke blog bahasa melayu saya. Inilah pendapat dan pandangan saya bagi artikel-artikel di dalam Berita Harian(: Saya ingin meminta maaf jika pendapat saya tentang apa-apa perkara di dalam blog ini menyakitkan hati anda. Dari sini, selamat datang ke blog saya and sudilah membacanya:D

KAWAN <3

friendname

PEKIK-