http://www.one.org
ILYY(:
Saturday, June 10, 2006

3 Jun 2006
KAMERA DALAM KERETA API SMRT PULA

Sekarang ada kemera yang dipasang di gerabak-gerabak mrt. Kamera itu dilindungi dengan sebuah kotak yang sama warna dengan siling kerta api itu. Saya rasa ini bukan sahaja untuk keselamatan kita tetapi in juga akan menghentikan pelajar dan juga orang-orang memakan atau minum di kereta api. Orang atasan telah mencuba untuk memasang kamera-kamera itu di beberapa gerabak MRT Laluan Utara-Selatan dan Timur-Barat. Kamera pada gerabak MRT yang lain akan dipasang pada bulan ini.

Saya bahagia dan amat bangga dengan langkah-langkah yang teah dibuat oleh syarikat Cooperation SMRT bagi meningkatkan keselamatan pengangkutan awam. Lagipun, ini akan menyediakan Singapura jika sesiapa hendak meletakkan apa-apa pengeboman di dalam MRT. Pemasangan kamera CCTV adalah sebahagian langkah keselamatan yang diperkenalkan Singapura bagi meningkatkan lagi usaha menangani ancaman pengganasan.

Unit Polis MRT Ogos tahun lalu telah meronda kereta api dan stesen-stesennya untuk meningkat keselamatan. Saya pernah melihat Unit Polis di gerabak MRT dan saya tida berasa kekoh pun. Sebaliknya, saya berasa bersyukur dan amat selamat di Singapura((:

p.s. mereka sangat tampan dalam seragam mereka. woosh--

BAHASA MELAYU <33 ;

DIA :D
<3
Assalammualaikum.
Peace be upon you(:

HASLINDA
nur haslinda binte juwaini
sekolah menegah crescent
1g1 '05 2g1 '06
07sifar2sembilan2
sayang AISYAH
islam <3
gemar BERCAKAP(:
selalu AWAL
Image hosting by Photobucket

selamat datang(:

Selamat datang ke blog bahasa melayu saya. Inilah pendapat dan pandangan saya bagi artikel-artikel di dalam Berita Harian(: Saya ingin meminta maaf jika pendapat saya tentang apa-apa perkara di dalam blog ini menyakitkan hati anda. Dari sini, selamat datang ke blog saya and sudilah membacanya:D

KAWAN <3

friendname

PEKIK-