http://www.one.org
ILYY(:
Wednesday, June 14, 2006

15 Jun 2006
BAYI LAHIR DI PIE, TAK SEMPAT KE HOSPITAL

Doktor memberitahu Cik Sukartini Hashim bahawa dia akan melahirkan bayi yang keempat itu pada 16 Julai 2006. Kelmarin, beliau telah melahirkan bayinya di PIE kerana tidak sempat ke hospital. Namun, belum sampai 15 minit di dalam kereta, beliau sudah tidak dapat menahan lagi kelahiran bayinya lalu meminta agar kereta diberhentikan. Suaminya menjadi seorang 'bidan'. Cik Sukartini berkata bahawa ia adalah peristiwa yang menyeramkan, memlukan dan lega. Setelah bayinya dilahirkan, beliau membuka selendangnya untuk menyelimuti bayinya supaya dia tidak akan menggigil kesejukan.

Saya tidak pernah dengar atau membaca tentang seorang wanita yang melahirkan bayinya di tengah jalan. Setahu saya, selalunya, tidak kira program di televisyen ataupun di realiti, ibu itu sempat ke hospital. >< Jika saya adalah wanita itu, saya akan panik dan tidak tahu apa yang patut saya lakukan. Jika itu adalah bayi saya yang pertama, saya tidak tahu bagaimana suami saya akan lakukan dalam keadaan itu. Saya gembira kerana mendapat tahu bahawa Cik Sukartini sihat setelah melahirkan anaknya.

BAHASA MELAYU <33 ;

DIA :D
<3
Assalammualaikum.
Peace be upon you(:

HASLINDA
nur haslinda binte juwaini
sekolah menegah crescent
1g1 '05 2g1 '06
07sifar2sembilan2
sayang AISYAH
islam <3
gemar BERCAKAP(:
selalu AWAL
Image hosting by Photobucket

selamat datang(:

Selamat datang ke blog bahasa melayu saya. Inilah pendapat dan pandangan saya bagi artikel-artikel di dalam Berita Harian(: Saya ingin meminta maaf jika pendapat saya tentang apa-apa perkara di dalam blog ini menyakitkan hati anda. Dari sini, selamat datang ke blog saya and sudilah membacanya:D

KAWAN <3

friendname

PEKIK-