http://www.one.org
ILYY(:
Monday, February 27, 2006

27 Februari 2006

Yaacob: Masyarakat boleh jadi 'mata dan telinga dalam usaha perangi pengganasan

Image hosting by Photobucket

“Dalam suasana serba baru sekarang kini, kita perlukan kerjasama semua masyarakat, dalam usaha menentukan Singapura terus menjadi rumah yang selamat bagi rakyatnya”

Dr. Yaacob Ibrahim mengingatkan masyarakat agar sentiasa bersedia dan bekerja rapat dengan agensi pemerintah untuk melindungi negara ini pada bila-bila masa. Kita patutlah sentiasa bersedia kerana tidak pihak polis dan SCDF (Pasukan Pertahanan Awam Singapura) tidak dapat berada di seluruh Singapura untuk mengatasi pelbagai cabaran yang dihadapi setiap masa. Dr Yaacob, yang juga Menteri Bertanggungjawab bagi Ehwal Masyarakat Islam, juga mengatakan bahawa tiada sesiapa yang dapat menentukan bila, bagaimana dan di mana serangan boleh berlaku.

Di kelas baru-baru ini, kami telah membuat skit untuk disampaikan di kelas dan ia adalah tentang Hari . Bagi kumpulan saya, kami menekankan bahawa semua rakyat Singapura memainkan peranan dalam memajukan Singapura dan membuatnya sebuah negara yang sangat selamat. Negara kita boleh terdedah kepada bahaya jika rakyat SIngapura tidak memain peranan masing-masing.

Pada pukul lapan setengah pagi hari ini, para penduduk di sebuah daerah di Singapura diberi peluang untuk mempelajari bentuk tindakan yang perlu diambil sekiranya berlaku serangan kimia. Saya menyokong dengan aktiviti ini kerana saya sendiri pun tidak tahu apa yang harus dilakukan jika serangan berlaku. Saya amat gembira dan sangat, sangat bangga untuk tinggal di Singapura.

BAHASA MELAYU <33 ;

DIA :D
<3
Assalammualaikum.
Peace be upon you(:

HASLINDA
nur haslinda binte juwaini
sekolah menegah crescent
1g1 '05 2g1 '06
07sifar2sembilan2
sayang AISYAH
islam <3
gemar BERCAKAP(:
selalu AWAL
Image hosting by Photobucket

selamat datang(:

Selamat datang ke blog bahasa melayu saya. Inilah pendapat dan pandangan saya bagi artikel-artikel di dalam Berita Harian(: Saya ingin meminta maaf jika pendapat saya tentang apa-apa perkara di dalam blog ini menyakitkan hati anda. Dari sini, selamat datang ke blog saya and sudilah membacanya:D

KAWAN <3

friendname

PEKIK-